Vi samler inn opplysninger som kan hjelpe oss med å forbedre våre nettsteder. Noen opplysninger ber vi deg om direkte, mens andre opplysninger samles automatisk. Alle opplysninger som samles inn automatisk lagres i et samlet skjema og kan ikke brukes til å identifisere deg som et bestemt individ. Vi spør deg noen ganger om opplysninger som til tider kan være personlig identifiserbar og privat. Som resultat kan opplysninger som samles inn av oss deles inn i to hovedkategorier:

a) samlet statistikk om besøkende
b) personopplysninger

Vi knytter ikke samlet statistikk om besøkende til personopplysninger.

Samlet statistikk over besøkende

Når du besøker nettstedet vårt, samler vi automatisk inn generelle opplysninger om datamaskinen og dens plassering, samt nettstedet du kom fra, hvis aktuelt. Denne informasjonen kan ikke brukes til å identifisere deg som enkeltperson. Denne informasjonen brukes kun i samlet form for å informere oss om hvor våre besøkende kommer fra, hva de ser på og agerer på, og hvor mesteparten av tiden tilbringes.

Opplysninger vi automatisk samler inn:

 • førstepartsstøtte til informasjonskapsler (om du lar oss plassere en informasjonskapsel på datamaskinen din)
 • besøks-ID (levert av en informasjonskapsel vi plasserer på datamaskinen når det er mulig)
 • henvisning (dvs. hvor du kom fra, f.eks. google.com)
 • dato og tidspunkt for besøket
 • innstillinger for region og språk (for å bestemme hvilket land du befinner deg i)
 • operativsystem (Windows, OS X, Linux, iOS, Android osv.)
 • nettleser og nettleserversjon (Chrome, Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari osv.)
 • skjermoppløsning (1280 x 1024, 1024 x 768 osv.)
 • Javascript-støtte
 • Java-støtte
 • IP-adresse (datamaskinadresse på Internett)
 • tittelen på siden du besøker
 • URL-adressen til siden du besøker

Personlig identifiserbar informasjon

Noen ganger må vi samle inn mer personopplysninger om deg. Noen områder/deler av nettstedet vårt kan kreve at du registrerer deg for å logge deg på. Vi kan be deg om informasjon om alder og yrke for bedre å forstå formålet med besøket ditt og for å forbedre besøksopplevelsen din.

Uansett, hvis vi ber deg om personopplysninger som kan brukes til å identifisere deg som enkeltperson, vil vi alltid gi en forklaring om hvorfor vi samler inn opplysningene, hvordan vi samler den inn, hvordan vi lagrer dem og hvordan vi planlegger å behandle og bruke dem.

Vi vil kun samle inn og lagre personopplysninger for det formål som angis i forbindelse med innsamlingen av opplysningene. Når vi avslutter behandlingen av informasjonen din for det oppgitte formålet, sletter vi og destruerer informasjonen for å sikre personvernet ditt.

Vi samler ikke inn eller beholder sensitive personopplysninger knyttet til helse, etnisk opprinnelse, religiøs tro eller politisk overbevisning osv. på dette nettstedet. I sjeldne tilfeller der vi har behov for å samle inn andre sensitive data, vil vi gjøre det i samsvar med personvernlovgivningen i Norge.

Novo Nordisk har ikke til hensikt å samle inn personidentifiserbare opplysninger fra barn (et barn er definert som under 18 år) uten tillatelse fra foreldre eller verge. Barn skal IKKE sende inn personidentifiserbare opplysninger til Novo Nordisk uten uttrykkelig tillatelse/samtykke fra foreldre eller verge.

Der det er hensiktsmessig, vil vi instruere barn om ikke å sende inn personopplysninger. Hvis barnet ditt har sendt inn personopplysninger og du ønsker å be om at slike opplysninger blir slettet, kan du kontakte oss via vår postboks for personvern privacy@novonordisk.com.

Personopplysninger innhentes kun på dette nettstedet i den grad det er nødvendig. Under ingen omstendigheter selges innsamlede data til tredjeparter av noen som helst grunn.

Alle personopplysninger vi samler inn, kan overføres internasjonalt innenfor Novo Nordisks globale organisasjon. Vi har interne retningslinjer på plass for å sikre et tilstrekkelig beskyttelsesnivå, uavhengig av hvor i Novo Nordisk dataene dine befinner seg.

Les mer om hvordan Novo Nordisk håndterer personvern.

Vi vil generelt bare dele informasjon med våre kontraktsleverandører og rådgivere. Imidlertid, for å overholde juridiske forpliktelser, for å beskytte rettighetene, eiendeler eller sikkerheten til Novo Nordisk, deres ansatte og andre, eller i tilfelle vi selger eller avvikler noen del av virksomheten eller eiendeler, kan personopplysninger deles. Enhver slik deling vil være i samsvar med personvernlovgivningen.

I henhold til reglene for datavern har du følgende rettigheter. For å utøve disse rettighetene, kan du kontakte Novo Nordisk på Privacy-Norway@novonordisk.com

 • Du kan få en oversikt over hvilke personopplysninger vi har om deg.
 • Du kan få en kopi av dine personopplysninger i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format.
 • Du kan få dine personopplysninger oppdatert eller korrigert.
 • Du kan få dine personopplysninger slettet eller ødelagt.  
 • Du kan få oss til å stoppe eller begrense behandlingen av dine personopplysninger. 
 • Hvis du har gitt samtykke til at vi behandler dine personopplysninger, kan du når som helst trekke tilbake samtykket. Din tilbaketrekking vil ikke påvirke lovligheten av behandlingen utført før du trakk tilbake samtykket ditt.
 • Du kan sende inn en klage om hvordan vi behandler personopplysningene til Datatilsynet.. 

Under gjeldende lov kan det være begrensninger av disse rettighetene, avhengig av de spesifikke omstendighetene for behandlingsaktiviteten.

Kontakt oss som via e-postadressen over med spørsmål eller forespørsler relatert til disse rettighetene. 

Du kan lære mer om vår bruk av informasjonskapsler i våre retningslinjer for informasjonskapsler.

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen, informasjonskapsler og juridisk ansvarsfraskrivelse, hvis du ønsker å få innsikt i personopplysninger om deg, eller hvis du har bekymringer vedrørende Novo Nordisks bruk av dine personopplysninger, kan du kontakte oss via Privacy-Norway@novonordisk.com.