En informasjonskapsel er en tekstfil som plasseres av serveren på et nettsted i nettleseren på datamaskinen eller mobilenheten din når du besøker nettstedet. Informasjonskapselen inneholder en unik kode som gjør det mulig for Novo Nordisk å gjenkjenne nettleseren din under besøket på nettstedet vårt (kalt en «økt»- informasjonskapsel), eller senere ved gjentatte besøk (kalt en «vedvarende» informasjonskapsel). Hver informasjonskapsel er unik for nettleseren din. Informasjonskapsler kan plasseres av serveren på nettstedet du besøker eller av partnere som samarbeider med nettstedet, såkalte «tredjeparts informasjonskapsler». Informasjonskapsler gjør vanligvis interaksjonen mellom brukeren og nettstedet enklere og raskere, og hjelper brukeren med å navigere mellom de ulike delene av et nettsted. Informasjonskapsler kan også brukes til å gjøre innholdet på nettsiden mer relevant for den besøkende og tilpasse den til vedkommendes personlige smak og behov.

Eieren av www.novonordisk.no er: 

Novo Nordisk Norway AS 

Nydalsveien 28 

Postboks 4814, 

Nydalen 0484 Oslo 

NORGE 

Tel. +47 22 18 50 50 

Novo Nordisk bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonaliteten til nettstedet ved å lagre preferansene dine. På www.novonordisk.no bruker Novo Nordisk nødvendige informasjonskapsler, informasjonskapsler for funksjoner/preferanser, statistiske informasjonskapsler og markedsføringsinformasjonskapsler.

Disse informasjonskapslene er nødvendige for å besøke nettstedet og bruke visse deler av det. Hvis du avviser disse informasjonskapslene, kan det føre til at enkelte funksjoner på nettstedet ikke fungerer ordentlig. 

Informasjonskapsler for funksjoner/preferanser er informasjonskapsler som forenkler funksjonaliteten til nettstedet og gjør besøket bedre. De sikrer en mer personlig surfeopplevelse. For eksempel: informasjonskapsler som husker språkpreferanser. 

Vi bruker analytiske informasjonskapsler til å samle inn informasjon om bruken av nettstedet vårt, med hensikt om å forbedre innholdet, tilpasse det til ønskene til de besøkende og til å øke servicegraden.

Dette er informasjonskapsler vi bruker til å tilby deg persontilpassede og mer relevante annonser, for å fastslå hvor mange ganger en bestemt annonse allerede er vist, for å beregne effektiviteten til en bestemt annonsekampanje, for å spore data om tidligere besøk og dele innsamlede data med involverte tredjeparter, som for eksempel annonsører. De brukes på nettstedet og plasseres på enheten din av tredjeparter. 

Bruk av informasjonskapsler til statistikk, funksjoner og markedsføring på www.novonordisk.no krever samtykke fra brukeren. Brukeren kan når som helst trekke tilbake samtykket til å bruke informasjonskapsler. Se avsnitt 5 i disse retningslinjene for informasjonskapsler for informasjon om håndtering og sletting av informasjonskapsler.

Novo Nordisk kan bruke tredjeparts informasjonskapsler, som er informasjonskapsler som er plassert i brukerens nettleser av en tredjepart som ikke er Novo Nordisk. Dataene som innhentes ved hjelp av tredjeparts informasjonskapsler er ikke tilgjengelige for Novo Nordisk, men vil kun samles inn og brukt av tredjeparten for deres egne formål. Novo Nordisk kan f.eks. legge inn bilder og videoinnhold fra nettsteder som YouTube. Som et resultat av dette, når du besøker et Novo Nordisknettsted med innhold integrert fra andre nettsteder, kan informasjonskapsler fra disse nettstedene sendes til deg. Novo Nordisk kontrollerer ikke spredning av disse informasjonskapslene. Du bør sjekke den relevante tredjeparts sin nettside for mer informasjon om deres bruk av informasjonskapsler. 

Våre nettsteder bruker innebygde «dele»-knapper for å gjøre det mulig for brukerne å dele informasjon med venner gjennom en rekke populære sosiale nettverk. Disse nettstedene kan sette opp en informasjonskapsel når du du logger deg på tjenesten. Novo Nordisk kontrollerer ikke spredningen av disse informasjonskapslene, og du bør sjekke den relevante tredjeparts nettsiden for mer informasjon om deres bruk av informasjonskapsler. 

 

Novo Nordisk bruker informasjonskapslene som er beskrevet i detalj på www.novonordisk.no i fanen om informasjonskapsler. I fanen om informasjonskapsler kan du finne informasjon om navnet på informasjonskapselen, hvem som setter opp informasjonskapselen, en beskrivelse av informasjonskapslene og når informasjonskapselen utløper.

5.1 Du må angi om du tillater at informasjonskapsler plasseres på enheten din eller deaktivere bruken av visse typer informasjonskapsler. Hvis du ikke godtar bruken av visse informasjonskapsler, vil enkelte funksjoner på nettstedet kanskje ikke fungere, eller du kan ikke bruke visse tjenester på nettstedene.

5.2  Hvis du ønsker å begrense eller blokkere bruk av informasjonskapsler, må du angi preferansene dine via fanen om informasjonskapsler som vises på nettstedet. Du kan også begrense bruken av informasjonskapsler gjennom nettleserinnstillingene dine. Hjelp-funksjonen i nettleseren din bør fortelle deg hvordan.

5.3 Alternativt kan du besøke www.aboutcookies.org, som inneholder omfattende informasjon om hvordan du gjør dette på et bredt utvalg av nettlesere. Du vil også finne detaljer om hvordan du sletter informasjonskapsler fra datamaskinen din, samt mer generell informasjon om informasjonskapsler. Du må se håndboken for informasjon om hvordan du gjør dette på nettleseren til mobiltelefonen din.

5.4 Vær oppmerksom på at begrensning av informasjonskapsler kan påvirke funksjonaliteten til www.novonordisk.no. 

6.1 Når du besøker nettstedet vårt, samler vi automatisk inn generelle opplysninger om datamaskinen og dens plassering, samt nettstedet du kom fra, hvis aktuelt. Denne informasjonen kan ikke brukes til å identifisere deg som enkeltperson. Denne informasjonen brukes kun i samlet form for å informere oss om hvor våre besøkende kommer fra, hva de ser på og agerer på, og hvor mesteparten av tiden tilbringes. 

6.1.1 Hvis vi ber deg om personopplysninger som kan brukes til å identifisere deg som enkeltperson, vil vi be om ditt samtykke, og vi vil alltid gi en forklaring på hvorfor vi samler inn opplysningene, hvordan vi samler dem inn, hvordan vi lagrer dem og hvordan vi planlegger å behandle og bruke dem. 

6.1.2 Vi vil kun samle inn og lagre personopplysninger for det formål som angis i forbindelse med innsamlingen av opplysningene. Når vi avslutter behandlingen av informasjonen din for det oppgitte formålet, vil vi slette og destruere informasjonen for å sikre ditt personvern. 

6.1.3 Noen data samles inn ved å bruke informasjonskapsler basert på vår legitime interesse i og til formålet av forbedring av nettstedet vårt og brukeropplevelsen din, statistiske formål for nettstedet vårt, funksjonelle formål til bruk av nettstedet vårt og for å gjøre oss i stand til å optimalisere bruken av nettstedet vårt for markedsføringsformål. 

6.1.4 For hver type informasjonskapsel som brukes til å innhente personopplysninger for spesifiserte formål, vil Novo Nordisk kun behandle personopplysninger innsamlet via informasjonskapsler for de spesifikke formål som du har gitt ditt samtykke til i fanen om informasjonskapsler.

6.1.5 Alle personopplysninger blir konfidensielt behandlet, og vil kun bli brukt i samsvar med formålene som er angitt ovenfor. 6.1.6 Novo Nordisk kan engasjere tredjeparts tjenesteleverandører som vil ha tilgang til og behandle personopplysningene dine, og vi kan overføre personopplysninger til andre Novo Nordiskgruppeenheter. 

6.1.7 Hvis en tredjepartsleverandør behandler personopplysningene dine utenfor EU / EØS, vil dette skje basert på EUkommisjonens standardkontraktsklausuler, og overføringer til andre Novo Nordisk-enheter utenfor EU / EØS vil være basert på Novo Nordisks bindende forretningsregler, som du finner her. 

6.1.8 I henhold til personvernlovgivningen har du følgende rettigheter. For å utøve disse rettighetene, ta kontakt med Novo Nordisk på Privacy-Norway@novonordisk.com . 

• Du kan få en oversikt over hvilke personopplysninger vi har lagret om deg. 

• Du kan få en kopi av dine personopplysninger i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format. 

• Du kan få dine personopplysninger oppdatert eller korrigert. 

• Du kan få dine personopplysninger slettet eller ødelagt. 

• Du kan få oss til å stoppe eller begrense behandlingen av dine personopplysninger. 

• Hvis du har gitt samtykke til at vi behandler dine personopplysninger, kan du når som helst trekke tilbake samtykket. Din tilbaketrekking vil ikke påvirke lovligheten av behandlingen utført før du trakk tilbake samtykket ditt. 

• Du kan sende inn en klage om hvordan vi behandler personopplysningene til Datatilsynet. 

Under gjeldende lov kan det være begrensninger av disse rettighetene, avhengig av de spesifikke omstendighetene for behandlingsaktiviteten. Kontakt oss som beskrevet i avsnitt 1 (Privacy-Norway@novonordisk.com) med spørsmål eller forespørsler relatert til disse rettighetene. 

Her kan du finne mer infomasjon om personvern